Benedek Attila és Töltösi Mihály írása

Amennyiben a kardántengelyek kereskedelme, gyártása, szervizelése, komplett feljavítása szóba kerül, akkor a megoldást az EUROKARDÁN KFT. jelenti. A magyar tulajdonú vállalkozás, a hazai cégek elit 0,69 százalékába tartozik.

Idén már negyed százada emlegetik a kardántengelyek specialistájaként az EUROKARDÁN KFT.-t. A győri vállalkozásnál az elmúlt évtizedek alatt a fókusz mindig a szakmaiságon és a vásárlók, megrendelők, Partnerek elégedettségén volt, van és lesz. Ezen hozzáállásnak köszönhető, hogy a kardántengelyek témájában szinte minden problémát meg tudnak oldani, legyen szó komoly szakmai felkészültséget igénylő egyedi gyártásról, feljavításról vagy egy egyszerű kardánalkatrész beszerzésről/értékesítésről. Fontos tényező, hogy nem csak hazai, hanem külföldi megrendeléseket is teljesít a vállalkozás állandóan bővülő hálózattal.

Egyedülálló, hogy az EUROKARDÁN KFT. több éve ellátja a német Centa Antriebe Kirschey GmbH, a spanyol Jaure Regal Beloit Spain S.A., valamint a francia retarder specialista, Telma S.A. hazai vezérképviseletét.

A cég eredményeit kiválóan tükrözi és a szakmai színvonalat jól mutatja, hogy megfelelnek számos minőségügyi rendszer szigorú előírásainak. Példaképpen; 2001-től az ISO 9001-nek, 2020-tól pedig már az ISO 14001-nek is.

Pár kevésbé köztudott eredménnyel is jó képben lenni, amelyek a „megfelelő polcra helyezik” az EUROKARDÁN KFT.-t. 

Köztük az egyik, a vállalkozás pénzügyi stabilitását mutatja, amelyet a Bisnode „AAA” minősítése bizonyít. Ezen értékelés a meglévő és leendő Partnereknek is nagy biztonságot ad. A Bisnode „A” minősítésére a hazai vállalkozások mindössze 9,89 százaléka jogosult. A nagy megbízhatóságot és pénzügyi stabilitást jelentő „AAA” minősítést viszont már csak a hazai cégek 0,69 százaléka kapta meg, de közöttük található az EUROKARDÁN KFT. is.

A jók között a legjobbak típusú versenyben komoly érdemnek számít a gyári beszállítói szint elérése. A Tier 1-es státusz első szintű/közvetlen beszállítót jelent, a Tier 2-es pedig második lépcsőst. Ezen két szint elérése magas gyártási minőségről és nagy megbízhatóságról tanúskodik. Ez olvasatunkban annyit jelent, hogy első szintű beszállítóként is jegyzik az EUROKARDÁN KFT.-t.

A kardántengelyek és a hajtásban szerepet vállaló kardánalkatrészek választéka nagyon széles. A belépő szintet a kerti kisgépek, pár lóerős masinák kardántengelye jelenti. A csúcson, az egymillió Nm-nél is több nyomatékot továbbító, ipari gépekben (hideg/meleg hengerművek hajtásai) lévő kardántengelyek találhatók.

Azért, hogy a Partnerek kiszolgálása a jövőben még magasabb szinten és gyorsabban valósulhasson meg, Budapesten megnyitott a KARDÁNCENTRUM! Cím: H-1239 Budapest, Grassalkovich út 294. 

Aki szeretné jobban megismerni a kardántengelyek világát, és az EUROKARDÁN KFT.-t, annak ajánljuk a 2021-es AGROmashEXPO-t 2021. március 3-6. között Budapesten a Hungexpo területén.