Mint tudjuk, vannak olyan szolgáltatások, amelyek kifejezetten már jogosítvánnyal rendelkezőknek adnak elméleti és gyakorlati segítséget, hogy akár több év kihagyás után is újra volán mögé merjenek ülni.  Az egyik ilyen a VezessJol, akinek az alapítóját, Bányai Lászlót kérdeztük arról, hogy minek köszönhető a sikerük az újrakezdők körében.

"Több, mint 10 éve annak, hogy tanácsadással és személyi coachinggal kezdtem el foglalkozni. Az élet úgy hozta, hogy pár év után az emberek és a vezetés szeretetét az autós oktatás területén tudtam ötvözni. Tapasztalataim és észrevételeim mellett, illetve a sok-sok beszélgetést követően azt fedeztem fel, hogy azok az emberek, akik jogosítvány után több évet kihagytak vezetést illetően, ma leginkább a félelmük és a magabiztosság hiánya miatt nem mernek egyedül elkezdeni újra vezetni. Őszintén szólva ezt jól is teszik, mert félelemmel és nagyfokú bizonytalansággal könnyen okozhatnak balesetet. Élettapasztalatomnak és felnőttoktatási képzéseimnek köszönhetően, tanulóimat gyakorlati autóvezetési ismeretekkel és jelentős önbizalom tuninggal is tudom segíteni."

Ahogy látom, ezt nem egyedül teszed. Látszólag egy ütős kis csapatot hoztál össze.

"Igen. Már az elején szerettem volna ezt a módszert minél szélesebb körben kiterjeszteni, amihez egyedül nyilván kevés voltam. Kizárólag olyan kollegákat kerestem, akik hasonló életszemlélettel, mentalitással és végtelen türelemmel rendelkeznek."

És mik a tapasztalatok, milyenek a visszajelzések?

"Ahogy már említettem, nagyon sok félelem összpontosul az emberekben a vezetést illetően, például a KRESZ és az autó kezelésének megfakult ismeretei, a városi forgalom kaotikusnak tűnő zsúfoltsága, a rengeteg motoros és biciklis, a zsúfolt parkolókba történő biztonságos parkolás, illetve a többi autós agresszív magatartása és a ,,nem túl előzékeny" közlekedési morál miatt. Hisszük, hogy ezek leküzdésében túl kevés az, ha az ember csak ,,úgy" beül egy autóba és elkezd ,,vezetgetni". Ezért tartjuk fontosnak a rengeteg türelemmel és figyelemmel történő oktatást, épp úgy, mint a vezetést gyakorlók önbizalmának és magabiztosságának sok biztatással és dicsérettel történő megerősítését. Tanulóink pozitív visszajelzései és hálás köszönetei nap, mint nap megerősítenek abban, hogy az általam kifejlesztett ilyenfajta ötvözött oktatási és tanácsadási módszert érdemes követnünk."

Hogyan lehet hozzátok jelentkezni? Hol tudnak gyakorolni a tanulni vágyók?

"Leggyakoribb megkereséseink a weboldalunkon keresztül történnek, illetve a közösségi médián keresztül. Ugyanakkor egyre többen hívnak fel bennünket ajánlás után is. Szolgáltatásunkat egész Budapesten és annak vonzáskörzetében igénybe vehetik a vezetni vágyók. Köszönhetően a háztól-házig szolgáltatásunknak és az online KRESZ- előadásainknak, tanulóink rengeteg időt spórolnak meg, amit nem kell utazásra fordítaniuk. Gyakorolhatnak munkába menet, munkából hazafelé menet, de akár vidéki rokonaikat is meglátogathatják, miközben a vezetést gyakorolják. Szolgáltatásunk része továbbá, hogy tanulóink manuális- és automata váltós autón történő gyakorlásán túl, saját autós-vezetést is gyakorolhatnak kollegáink szakszerű iránymutatásai mellett. "

További információért látogassatok el a weboldalra: https://www.vezessjol.hu/